(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu tadqiqot turli tillarda hazilni tushunish jarayonining psixolingvistik xususiyatlarini o‘rganadi. Tadqiqot ko‘p tilli so‘zlovchilarning hazilni birinchi va ikkinchi tillarida qanday qabul qilishi, hazilni tushunishda til tuzilmasi va madaniy kontekstning roli qanday ekanini tahlil qiladi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, ikkinchi tilda hazilni tushunish ko‘proq kognitiv kuch va kontekstual talqinni talab qiladi, ayniqsa so‘z o‘yini yoki madaniy ishoralarga asoslangan hazillarda. Tadqiqot natijalari hazilni tushunish til bilimidan tashqari madaniy tajribaga ham bog‘liqligini ko‘rsatadi.