(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada bolalarda ovoz funksiyasining shakllanish jarayoni, fonatsion nafas olish, eshitish analizatori va rezonans tizimining o‘zaro bog‘liqligi ilmiy manbalar asosida tahlil qilindi. Nutq patologiyasiga ega bolalarda uchraydigan asosiy ovoz buzilishlari va ularning kelib chiqish omillari yoritildi. Tadqiqot natijalari ovoz buzilishlarini korreksiya qilishda kompleks diagnostika va integrativ pedagogik yondashuv zarurligini ko‘rsatadi.