(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada bo‘lajak texnologiya fani o‘qituvchisining kasbiy-texnologik kompetensiyalarini kompetensiyaviy yondashuv asosida shakllantirishning nazariy asoslari yoritilgan. Kasbiy-texnologik kompetensiya kognitiv, amaliy, innovatsion, refleksiv va qadriyatli komponentlar integratsiyasi sifatida talqin etilgan. Shuningdek, Punya Mishra va Matthew J. Koehler tomonidan ishlab chiqilgan TPACK modeli asosida texnologik, pedagogik va fan bilimlari uyg‘unligining ahamiyati asoslab berilgan.