(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada siyosiy diskurs uning siyosiy lingvistikadagi xususiyatlari hamda turlari hamda bu boradagi ilmiy tadqiqotlar tahlilga tortilgan. Diskurs atamasining mazmuni, uning ilk qo‘llanilishi hamda bugungi tadqiqotlarda uning turlari masalalari haqida mulohazalar bildirilgan. Lingvistik va ekstralingvistik xususiyatning keng doirasini o‘z ichiga olgan diskurs nutq harakatining mahsuli bo‘lib, u semantik bir xillik va ma’lum bir kontekstga bog‘liqligi bilan ajralib turadi, u janr va mafkuraviy bog‘liqlikka ega bo‘lib, madaniyatning ma’lum bir qatlami, ijtimoiy hamjamiyat, ma’lum bir tarixiy davr bilan bog‘liqdir. Bu jarayonlarning nazariy jihatlarini tadqiq etish muhimdir. Shu bilan birgalikda “diskurs” atamasining mavjud lug‘atlarda izohlanishi borasida ham ma’lumotlar keltirilgan.