(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada A. Abdievning “Umr, o‘lim va umr” romanining birinchi kitobi – “Ayyemgi qaraqalpaqlar”da qo‘llanilgan folklor motivlari va ularning qahramonlik dostonlaridan farqli jihatlari, muallifning motivlarga qanday poetik funksiya yuklagani tahlil qilinadi.