(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek tilining sport faoliyatidagi qo‘llanilishi, sport terminologiyasining shakllanishi, kommunikativ va funksional xususiyatlari lingvistik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Sport sohasi zamonaviy jamiyatning muhim ijtimoiy institutlaridan biri bo‘lib, unda til asosiy kommunikativ vosita sifatida xizmat qiladi. Tadqiqotda sport terminlarining yasalish usullari, o‘zlashma va milliy terminlarning o‘zaro munosabati, sport nutqining og‘zaki va yozma shakllari hamda sport mutaxassislarining professional nutqi o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, sport terminologiyasi o‘zbek tilining ichki imkoniyatlari hamda boshqa tillardan o‘zlashish jarayonlari asosida rivojlanmoqda.