(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada turkman talabalariga o‘zbek tilini o‘rgatishda innovatsion texnologiyalar, zamonaviy pedagogik metodlar hamda raqamli ta’lim vositalaridan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Turkman va o‘zbek tillarining genetik yaqinligi, leksik-grammatik o‘xshashliklari hamda interferensiya hodisasi tahlil qilinib, innovatsion yondashuvlar asosida samarali o‘qitish usullari taklif etilgan. Shuningdek, multimedia vositalari, sun’iy intellekt asosidagi platformalar, interaktiv metodlar, mobil ilovalar va masofaviy ta’lim texnologiyalarining til o‘rganish jarayonidagi o‘rni asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari innovatsion metodlar turkman talabalarining kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirish, motivatsiyasini oshirish hamda o‘zbek tilini tez va samarali o‘zlashtirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.