(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada multimedia korpusining funksional imkoniyatlari kompleks tarzda tahlil qilingan. Tadqiqot multimedia korpuslarning zamonaviy tilshunoslik va tabiiy tilni qayta ishlash (NLP) sohasidagi amaliy qo‘llanilishi masalalarini qamrab oladi. Maqolada multimodal ma’lumotlarni integratsiyalash, ko‘p qatlamli annotatsiyalash, qidiruv-tahlil tizimlari hamda ta’limiy va ilmiy-tadqiqot maqsadlarida foydalanish imkoniyatlari o‘rganilgan. Tadqiqot natijasida multimedia korpusining asosiy funksional kategoriyalari aniqlangan va ularning o‘zbek tilshunosligini rivojlantirishdagi ahamiyati ko‘rsatib berilgan.