(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim yo‘nalishi talabalarining nazariy-metodik tayyorgarligini integrativ yondashuv asosida shakllantirish muammosi IMRAD tuzilmasi doirasida ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotning dolzarbligi zamonaviy ta’lim tizimida kompetensiyaviy yondashuvning ustuvorligi hamda pedagog kadrlar tayyorgarligiga qo‘yilayotgan yangi talablar bilan izohlanadi. Nazariy-metodik tayyorgarlikning mazmun-mohiyati ochib berilib, uning pedagogik, psixologik va metodik komponentlari o‘zaro integratsiyalashgan tizim sifatida asoslanadi. Tadqiqot jarayonida tizimli yondashuv, qiyosiy tahlil, ilmiy umumlashtirish va konseptual modellashtirish metodlaridan foydalanildi. Natijada integrativ yondashuv asosida ishlab chiqilgan model bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarida kasbiy kompetensiya, metodik kreativlik va refleksiv tafakkurni rivojlantirishga xizmat qilishi ilmiy jihatdan asoslandi.