(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada an’anaviy va zamonaviy musiqa o‘rtasidagi munosabatlar hamda ularning madaniy muvozanatga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotning maqsadi an’anaviy musiqaning tarixiy va estetik ahamiyatini saqlagan holda, zamonaviy musiqaning texnologik va global xususiyatlari bilan uyg‘unlashuv jarayonlarini yoritishdan iborat. Unda an’anaviy musiqaning milliy o‘zlik va ma’naviy merosni ifodalashdagi roli, zamonaviy musiqaning esa raqamli texnologiyalar va ommaviy madaniyat ta’sirida shakllanishi ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi. Maqolada an’anaviylik va zamonaviylik o‘zaro boyituvchi jarayonlar sifatida talqin qilinib, ular o‘rtasidagi muvozanat madaniy barqarorlik va yosh avlodning musiqiy tafakkurini rivojlantirishda muhim omil ekani asoslab beriladi.