(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada bola nutqining shakllanish davrlari va bu bilan birgalikda bu davrlarning kechishi mobaynida artikulatsion apparatdagi o‘zgarishlar, har bir a’zoning shakllanish bosqichlari va buning sog‘lom nutqga qanday ta’sir etishi, artikulatsiya a’zolarining faol nutqdagi asosiy ro‘li haqida so‘z yuritilgan. Bundan tashqari ushbu maqolada artikulatsion apparatning anatomik va fiziologik xususiyatlari, uning nutq jarayonidagi vazifalari, shuningdek, organlarning yetarlicha rivojlanmagani yoki funksional cheklanishi natijasida yuzaga keladigan talaffuz nuqsonlari ko‘rib chiqiladi.. Mavzu sog‘lom nutqni shakllantirish jarayonida artikulatsion apparatning yetakchi o‘rni va uning tizimli rivojlanishining zarurligini ochib beradi.