(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada bolalar jismoniy tarbiyasi fani orqali oliy ta’lim muassasalari talabalarining kasbiy kompetensiyalarini shakllantirish va rivojlantirish masalalari keng qamrovda yoritiladi. Tadqiqotda jismoniy tarbiya fanining nafaqat sog‘lom turmush tarzini qaror toptirishdagi ahamiyati, balki pedagogik, metodik hamda kommunikativ tayyorgarlikni shakllantirishdagi o‘rni ilmiy jihatdan asoslanadi. Shuningdek, amaliy mashg‘ulotlar, innovatsion pedagogik texnologiyalar va reflektiv yondashuvlarning samaradorligi tahlil qilinadi hamda ta’lim jarayoniga integratsiyalashgan holda qo‘llashning afzalliklari ko‘rsatib beriladi.