(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ingliz tilini o‘qitishda task-based learning (vazifaga asoslangan ta’lim) modelining nazariy asoslari, metodik tamoyillari va amaliy qo‘llash mexanizmlari tahlil qilinadi. Modelning shakllanishi kommunikativ yondashuv bilan bog‘liqligi asoslanadi hamda uning o‘quvchilarda kommunikativ kompetensiyani rivojlantirishdagi o‘rni ilmiy dalillar asosida yoritiladi. Shuningdek, dars jarayonida task-based learning modelini bosqichma-bosqich tashkil etish, vazifalar tipologiyasi va metodik samaradorlik masalalari ko‘rib chiqiladi.