(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada hozirgi o‘zbek adabiy tilida singarmonizm hodisasining fonologik tabiati, uning nazariy asoslari hamda unlilar uyg‘unligining tizimli xususiyatlari tahlil qilinadi. Turkiy tillar fonologiyasida muhim o‘rin tutuvchi Singarmonizm hodisasining o‘zbek adabiy tilidagi saqlanish darajasi, fonologik neytrallashuv jarayonlari hamda me’yoriy talaffuz bilan bog‘liq masalalar ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, maqolada turkiy tilshunoslikda mazkur hodisani tadqiq etgan olimlarning qarashlari tahlil qilinib, hozirgi o‘zbek adabiy tilida singarmonizmning fonologik maqomi aniqlashtiriladi.