(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada ingliz tilidagi turkizmlarda leksik-semantik assimilyatsiya hodisasi haqida so’z boradi. So‘zni o‘zlashtirayotgan tilda leksik-semantik o‘zlashtirilishi uning so‘z yasashdagi faolligi, reseptor tilning so‘zlariga aralashib ketishi, reseptor tilda yangi so‘zning manba tildagi ma’nosi bilan hech qanday aloqasi bo‘lmagan ma’noni ifodalanishining semantik strukturasidagi qayta o‘zgarishlarni tushunamiz. Ingliz tilidagi turkiy leksik o‘zlashtirmalarning o‘tish jarayoni qanday kechganini o’rganish tilshunoslikdagi dolzarb masalalardan biridir. Ingliz tiliga o‘zlashgan turkiy so‘zlarning aksariyati uchun suffiksasiya so‘z yasashning eng sermahsul usuli ekanligi tadqiqotimiz davomida o‘z isbotini topdi.