(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada mumtoz badiiy matn misolida lingvopoetika, stilistika va badiiy diskurs tahlilining o‘zaro nazariy munosabati tadqiq etiladi. Ularni integrativ yondashuv asosida birlashtirish estetik va konseptual ma’no yaratilishining kompleks, izohlovchi modelini shakllantirishga imkon berishi asoslanadi. Stilistika ifodaviy til shaklini tahlil qiluvchi daraja sifatida, lingvopoetika badiiy-estetik ma’no yaratish mexanizmlarini ochib beruvchi bosqich sifatida, badiiy diskurs tahlili esa ma’noni kognitiv, madaniy va kommunikativ kontekstlarda talqin etuvchi umumiy platforma sifatida qaraladi.