(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim oluvchularning nutqiy muloqot madaniyatini rivojlantirish asosi hisoblangan DTS va darsliklar tahlil amalga oshirilgan. Qolip gaplar og‘zaki nutqiy muloqotning tashkiliy omillarini ifoda etib, dialogik nutq o‘stirishning yangi so‘zlar qatori yod olib o‘rganiladigan qismi sanaladi. Oʻzbek tili amaliyotida qaysi va qancha qolip gaplar o‘rgatilayotganligi, ular qay tarzda taqdim etilganligi, qanday mashq va topshiriqlar havola qilinganini aniqlashda darslik materiallari asosiy mavqeda bo‘ladi.