(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek mumtoz she’riyatidagi quyosh obrazining badiiy-estetik funksiyalari va ramziy talqinlari tadqiq etiladi. Sharq adabiyoti an’analarida quyosh obrazi anglatgan semantik ma’nolar tahlil qilinadi. Maqolada Alisher Navoiy va Ogahiy ijodidan namunalar keltirilib, quyosh obrazining lirik qahramon holati bilan bo‘g’liqligi ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, quyosh so‘zining mumtoz adabiyotdagi xurshid, shams kabi ma’nolari haqida so‘z boradi.