(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada ta’lim jarayonida yuzaga keladigan konfliktlarning mohiyati, ularning kelib chiqish sabablari hamda konfliktli vaziyatlarni to‘g‘ri boshqarish usullari tahlil qilinadi. Tadqiqot umumta’lim maktabi o‘quvchilari ishtirokida olib borilib, so‘rovnoma va kuzatish metodlaridan foydalanildi. Shuningdek, nizoli vaziyatlarga to‘g‘ri yondashuv, pedagog va o‘quvchilar o‘rtasida sog‘lom muloqotni shakllantirish, jamoa bilan ishlash jarayonida mojarolarning oldini olish hamda konfliktlarni samarali yo‘l bilan hal etish yoritib beriladi.