(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarda tadqiqotchilik kompetensiyalarini rivojlantirishning nazariy asoslari tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida pedagogning tadqiqotchilik faoliyati muhim kasbiy kompetensiyalardan biri sifatida qaralmoqda. Maqolada kompetensiyaviy yondashuv, ilmiy-tadqiqot faoliyati, mustaqil fikrlash va innovatsion pedagogik texnologiyalar asosida tadqiqotchilik kompetensiyalarini shakllantirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, pedagogik oliy ta’lim jarayonida tadqiqotchilik faoliyatini rivojlantirishning metodik imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan.