(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada abzaslararo bolg’lanishda applikativ modelning roli hamda ushbu bog’lanishni ta’minlab beruvchi applikatorlarning o‘rni xususida ma’lumot berilgan.Abzatslararo bog‘lanishda bog‘lovchi, kirish so‘zlar, ko‘makchili qurilmalar, yuklamalar, olmoshlar, sinonimlar applikator vazifasida kelishi mumkin. Mazkur vositalar ham kamida ikki va undan ortiq sintaktik qurilmalarning o‘zidan katta birlik sintaktik sathiga kirishi uchun imkoniyat yaratishi bilan alohida ahamiyat kasb etadi. Abzatslararo bog‘lanishning sintaktik murakkablashuvi kirish so‘z va birikmalar, undalmalar va kiritma qurilmalar orqali ro‘y berganda, ko‘pincha distant munosabat shakllanadi. Zotan, ular abzatslar tarkibida qatnashayotgan boshqa komponentlar bilan – to‘g‘ri sintagmatik munosabat tashkil eta olmaydi.