(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada evidentiallikning asosiy lingvistik kategoriya sifatida funksional-paradigmatik tahlili taqdim etiladi, bunda axborot manbai va nutq so‘zlovchining nutqdagi pozitsiyasi kodlanadi. Maqolada evidentiallik, daliliy ma’nolar faqat morfologik belgilarga emas, balki funksional qarama-qarshiliklarga ko‘ra taqsimlanadigan tuzilgan paradigmani tashkil etishi ta’kidlanadi. Natijalar evidentiallikni dinamik funksional tizim sifatida chuqurroq tushunishga hissa qo‘shadi va keyingi tillararo va nutqqa asoslangan tadqiqotlar uchun asos yaratadi.