(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada zamonaviy pedagogikada tanqidiy fikrlash tushunchasining mazmun-mohiyati ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tanqidiy fikrlashning nazariy asoslari, uning shaxs rivojidagi o‘rni hamda ta’lim jarayonidagi ahamiyati yoritib beriladi. Shuningdek, tanqidiy fikrlashni rivojlantirishga xizmat qiluvchi pedagogik mexanizmlar va zamonaviy ta’lim metodlarining samaradorligi tahlil etiladi. Tadqiqot natijalari ta’lim oluvchilarda mustaqil fikrlash, tahlil qilish va asoslangan xulosa chiqarish ko‘nikmalarini shakllantirishda tanqidiy fikrlash muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.