(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek va turk xalq og‘zaki ijodida yuzaga kelgan hazrati Ali haqidagi qissalarda qo‘llangan onomastik birliklar (antroponimlar, toponimlar, zoonimlar va boshqalar) qiyosiy-lingvopoetik jihatdan tahlil qilingan. Mazkur birliklarning asar badiiyatidagi o‘rni, estetik va funksional xususiyatlari yoritilib, obraz yaratish hamda milliy koloritni ifodalashdagi ahamiyati ochib beriladi.