(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada shaxsning jamiyatga moslashuv jarayoni, ijtimoiy moslashuv tushunchasi va uning asosiy tarkibiy komponentlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda ijtimoiy moslashuvning kognitiv, emotsional, xulq-atvor va kommunikativ komponentlari aniqlanib, ularning o‘zaro bog‘liqligi yoritiladi. Maqola ta’lim jarayonida, xususan yoshlar va talabalar ijtimoiy moslashuvini rivojlantirishda mazkur komponentlarning ahamiyatini ochib beradi.