(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlari rahbarlari va mas’ul xodimlarida konfliktologik kompetentlikni rivojlantirish texnologiyalarining pedagogik ahamiyati tahlil qilinadi. Konfliktologik kompetentlik rahbarning nizoli vaziyatlarni anglash, tahlil qilish, konstruktiv muloqot asosida boshqarish va samarali hal etish qobiliyatlari majmui sifatida yoritiladi. Pedagogik trening texnologiyasiga asoslangan tajriba-sinov ishlari Namangan viloyatidagi 17 ta maktabgacha ta’lim muassasasida 47 nafar rahbar va xodim ishtirokida o‘tkazildi. Natijalar trening mashg‘ulotlari konfliktologik kompetentlik darajasini sezilarli oshirganini, past ko‘rsatkichlar kamayib, yuqori daraja ulushi ortganini ko‘rsatdi. Olingan xulosalar maktabgacha ta’lim tizimida boshqaruv samaradorligini va jamoada sog‘lom psixologik muhitni ta’minlashga xizmat qiladi.