(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada badiiy asarlarni o‘zbek tiliga tarjima qilish jarayonining o‘ziga xos jihatlari, tarjimon faoliyati davomida yuzaga keladigan muammolar hamda ularni bartaraf etish yo‘llari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqotda tarjima nazariyasining muhim tamoyillari va amaliy tajribalar yoritilib, asliyatdagi frazeologik birliklarni tarjimada ifodalash masalalariga alohida e’tibor qaratiladi. Badiiy matnning uslubiy xususiyatlarini saqlagan holda mazmunan adekvat tarjima yaratish muammosi tadqiqotning asosiy obyekti sifatida ko‘rib chiqiladi.