(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida texnologik ta’limni tashkil etishning funksional modeli ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda texnologik ta’lim jarayonining kirish, jarayon, chiqish, baholash va tashqi muhit komponentlari o‘zaro uzviy bog‘liqlikda yoritilgan. Funksional model asosida ta’lim jarayonining samaradorligini oshirish, talabalar kompetensiyalarini rivojlantirish hamda bozor talablariga mos raqobatbardosh mutaxassislar tayyorlash masalalari asoslab berilgan. Maqola natijalari oliy ta’lim tizimida texnologik ta’limni modernizatsiya qilishda metodik asos bo‘lib xizmat qiladi.