(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarining moliyaviy imkoniyatlari va ularning ta’lim sifati bilan o‘zaro bog‘liqligi ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda oliy ta’lim muassasalarining moliyaviy resurslari tarkibi, moliyalashtirish manbalari va moliyaviy mustaqillik darajasining ta’lim jarayoni samaradorligiga ta’siri o‘rganiladi. O‘zbekiston oliy ta’lim tizimida amalga oshirilayotgan islohotlar kontekstida universitetlarning byudjetdan tashqari daromad manbalarini kengaytirish, moliyaviy boshqaruvni takomillashtirish va resurslardan foydalanish samaradorligini oshirish masalalari yoritib beriladi. Maqolada moliyaviy mustaqillikning ta’lim sifati, ilmiy faoliyat va infratuzilma rivojiga ta’siri asoslanadi hamda oliy ta’lim muassasalarining barqaror rivojlanishini ta’minlashga qaratilgan amaliy takliflar ishlab chiqiladi.