(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada raqamli ta’lim muhitida sun’iy intellekt (AI) asosidagi o‘qitish tizimlaridan foydalanish jarayonida axborot xavfsizligini ta’minlash masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda AI texnologiyalariga asoslangan ta’lim platformalarida shaxsiy ma’lumotlarni himoyalash, ma’lumotlar maxfiyligi, yaxlitligi va mavjudligini ta’minlash bilan bog‘liq asosiy xavf-xatarlar yoritiladi. Shuningdek, algoritmik shaffoflik, ma’lumotlardan noqonuniy foydalanish va kiberxavfsizlik muammolarining ta’lim jarayoniga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Maqolada axborot xavfsizligini ta’minlashga qaratilgan texnik va tashkiliy choralar, shuningdek, normativ-huquqiy yondashuvlarning ahamiyati asoslab beriladi. Olingan xulosalar AI asosidagi o‘qitish tizimlarini xavfsiz va barqaror joriy etishda ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.