(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Kommunikativ va shaxsga (o‘quvchilarga) yo‘naltirilgan mashg‘ulotlarda o‘qituvchining monitoringi o‘quv faoliyati muvaffaqiyatini shakllantirishda muhim, lekin ko‘pincha e’tibordan chetda qoladigan ro‘l o‘ynaydi. Monitoring shunchaki passiv kuzatish degani emas; bu yordam berish va o‘quvchilarga bilimlarni shakllantirishda mustaqillikka imkon berish o‘rtasidagi muvozanatni ifodalaydi. Ushbu maqolada o‘qituvchi monitoringi tushunchasi ko‘mak deb talqin qilinadi va uning o‘quvchilarni jalb qilib olish, topshiriqlarni bajarish va tilni rivojlantirishga qo‘shadigan hissasi haqida mulohaza yuritiladi. Bundan tashqari, monitoring masalalari muhokama qilinadi, uning shakllariga aniqllik kiritiladi, samarali strategiyalar belgilanadi va to‘g‘ri muvozanatni saqlashda o‘qituvchilar duch kelishi mumkin bo‘lgan muammolar ko‘rsatib o‘tiladi. O‘qituvchilarni monitoringni aralashuv sifatida emas, balki mazmunli ta’lim natijalarini ta’minlaydigan muhim pedagogik vosita sifatida ko‘rishga undash maqsadida darsda foydalanish uchun amaliy natijalar taklif etiladi.