(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqola dunyo tilshunosligida sintaktik birliklarning poetik talqini masalasini yoritishga bag‘ishlanadi. Unda sintaksisning badiiy matndagi funksional-estetik imkoniyatlari, sintaktik qurilmalarning poetik ma’no hosil qilishdagi roli hamda ularning ekspressivlikni kuchaytirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, yetakchi lingvistik maktablar va nazariyalarda sintaktik birliklarning poetik interpretatsiyasi, ularning stilistik va pragmatik xususiyatlari umumlashtiriladi.