(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada assotsiativ sohaning o‘zbek tilidagi tavsifi, unga oid ilmiy qarashlar, maydonning markaziy va periferik birliklari o’rtasidagi munosabat, maydonning leksik, semantik va sintaktik xususiyatlari, assotsiativ birliklar o‘rganilgan. Tajriba asosida assotsiativ birliklar orqali sintaktik birikmalarning shakllanishi tahlil qilinadi.