(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Farg‘ona vodiysi Аndijon viloyati Paxtaobod tumani uyg‘urlarining tarixiy taqdirlari, ularning mazkur hydudlarga ko‘chib kelishi va o‘rnashishlari natijasida tashkil topgan qishloqlari haqida maʼlumotlar berilgan. Аsosiy eʼtibor uyg‘urlarning mahalliy o‘zbeklar orasida o’zaro etnomadaniy jarayonlarda faol ishtirok etishi hamda milliy o‘zlikni anglash masalalariga qaratilgan. Xususan, paxtaobod uyg‘urlarining kundalik turmush tarzi, xo‘jalik mashg‘ulotlari jumladan, uyg‘ur etnik jamoalarining til xususiyatlari va moddiy madaniyatining ayrim jihatlari etnologik nuqtai nazardan tavsif va tahlil qilingan.