(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada XXI asr Amerika she’riyatining yetakchi namoyandasi Luize Gluk ijodida klassik mifologiyaning zamonaviy poetik talqini “Averno” dostoni misolida tahlil qilinadi. Tadqiqotda shoiraning minimalistik poetik strategiyasi, psixoanalitik qatlamlari hamda geokultur ramzlardan foydalanish usullari yoritiladi. Xususan, Persephone mifining qayta talqini orqali ayol sub’ektivligi, ichki ruhiy bo‘linish, tanlov erkinligi va xotira muammolari poetik jihatdan tahlil etiladi. Maqolada “Averno” dostoni klassik mifologiyani zamonaviy sub’ektivlik va individual ruhiy tajriba bilan uyg‘unlashtirgan estetik makon sifatida baholanadi. Tadqiqot natijalari Luize Glück poetikasining global adabiy jarayondagi ahamiyatini aniqlashga xizmat qiladi.