(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada qadimiy va zamonaviy toponimlarning semantik o‘zgarish jarayonlari Termiz va Winchester shaharlarining toponimik tizimi misolida tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida tarixiy, lingvistik hamda ijtimoiy omillar ta’siri ostida toponimlarning shakllanishi va rivojlanish xususiyatlari, ularning fonetik va semantik jihatdan o‘zgarish mexanizmlari o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari toponimiyaga oid ilmiy tadqiqotlarni boyitishga xizmat qiladi. Shuningdek, maqolada geografik nomlarning tarixiy taraqqiyot bosqichlari hamda ularning madaniy va milliy xususiyatlari yoritib berilgan.