(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqola boshlang‘ich ta’limda o‘quvchilarning kognitiv rivojlanishini boshqarish, fikrlash va idrokni shakllantirishning zamonaviy pedagogik talablari va yondashuvlarini tahlil qiladi. Tadqiqotda interfaol metodlar, differensial yondashuv, fanlararo integratsiya, STEAM-loyihalar va raqamli texnologiyalar orqali kognitiv qobiliyatlarni rivojlantirish usullari ko‘rib chiqilgan. Maqola O‘zbekiston Respublikasi ta’lim siyosati, qaror va farmonlari bilan bog‘liq holda yozilgan.