(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek she’riyatida quyosh obrazining tutgan o‘rni, uning badiiy-estetik funksiyalari Muhammad Yusufning “Qora Quyosh” dostoni va Zulfiyaning “Quyoshli Qalam” dostonlari misolida tadqiq etildi. Tadqiqot davomida quyosh obrazining lirik qahramon ruhiyati, vatanparvarlik va hurlik g‘oyalari bilan bog‘liqligi ochib beriladi.