(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada geometrik masalalarni qo‘llash orqali boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ijodiy tasavvurlarini rivojlantirishning asosiy yondashuvlari va usullari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, boshlang‘ich sinf o‘quv jarayonida geometrik masalalardan maqsadli foydalanishning pedagogik imkoniyatlari o‘rganilgan bo‘lib, bunday geometrik masalalar bilan ishlashda muammoli topshiriqlardan foydalanish, ko‘rgazmali-amaliy va ijodiy usullardan foydalanish o‘quvchilarning bilishga bo‘lgan qiziqishini oshiradi, mustaqil fiklashi va matematik tafakkurini rivojlantiradi.