(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Maqolada multimedia dasturlaridan foydalangan holda darsni tashkil qilishning nazariy, metodologik va empirik jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining ta’lim jarayonidagi o‘rni, interaktiv va vizual vositalar orqali bilimning mustahkamlanishi, o‘quvchilarning faoliyatini faollashtirish mexanizmlari, pedagogik samaradorlik mezonlari va dars mazmunini integratsiyalash usullari o‘rganiladi. Maqolada multimedia vositalaridan foydalanishning samaradorligini oshirishga qaratilgan metodik tavsiyalar ishlab chiqiladi. Shu bilan birga, real dars tajribalari, empirik tadqiqot natijalari va grafiklar orqali ilmiy tahlil taqdim etiladi.