(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada matematika savodxonligini rivojlantirishda intellektual o‘yinlar va algoritmik tafakkurning o‘zaro uyg‘unligini ta’minlash metodikasi tahlil etilgan. Matnda o‘qituvchilar va murabbiylar uchun intellektual o‘yinlardan foydalanish, ularning algoritmik tafakkurni rivojlantirishdagi roli, pedagogik ahamiyati va bu boradagi amaliyotga oid takliflar ko‘rib chiqilgan. Intellektual o‘yinlarning, ayniqsa, matematika ta’limida o‘quvchilarning analitik va tanqidiy fikrlash qobiliyatlarini oshirishga ta’siri, algoritmlarni tushunish va qo‘llash usullari ishlab chiqilgan. Maqolada ilmiy adabiyotlarga asoslangan tadqiqotlar va amaliy usullar taqdim etilgan bo‘lib, matematika savodxonligini rivojlantirishga qaratilgan zamonaviy pedagogik metodlar va algoritmik fikrlashning samaradorligini ta’minlashning asosiy yo‘nalishlari ko‘rsatilgan.