(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada interfaol ta’lim resurslaridan samarali foydalanish orqali maktabgacha yoshdagi bolalarda ekologik tashkilotchilik ko‘nikmalarini shakllantirish va rivojlantirish masalalari atroflicha yoritib berilgan. Tadqiqot davomida bolalarning tabiatga bo‘lgan ongli va mas’uliyatli munosabatini qaror toptirish, ularni ekologik faoliyatga jalb etish hamda ekologik madaniyatni izchil rivojlantirishda interfaol metodlar, innovatsion pedagogik texnologiyalar va zamonaviy ta’lim vositalarining o‘rni chuqur tahlil qilingan. Maqolada interfaol o‘yinlar, multimedia materiallari, vizual va audio resurslar, shuningdek, amaliy mashg‘ulotlar orqali bolalarning ekologik bilimlarini boyitish, mustaqil fikrlash, jamoada ishlash va tashabbuskorlik ko‘nikmalarini rivojlantirish yo‘llari yoritilgan. Bundan tashqari, ekologik tarbiya jarayonida bolalarning yosh va psixologik xususiyatlarini inobatga olgan holda ta’lim jarayonini tashkil etishning samarali usullari ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari interfaol ta’lim resurslaridan foydalanish maktabgacha yoshdagi bolalarda ekologik ong, mas’uliyat va tashkilotchilik ko‘nikmalarini shakllantirishga ijobiy ta’sir ko‘rsatishini tasdiqlaydi. Mazkur maqola maktabgacha ta’lim tashkilotlari pedagoglari, tarbiyachilar hamda ekologik tarbiya bilan shug‘ullanuvchi mutaxassislar uchun muhim amaliy va metodik ahamiyatga ega.