(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada pedagogika tizimidagi fanlarni o‘qitishda xalq pedagogikasi manbalaridan foydalanishning nazariy-metodologik asoslari yoritilgan. Xalq pedagogikasining tarbiyaviy, axloqiy va ma’naviy imkoniyatlari, uning ta’lim jarayonidagi o‘rni va ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, xalq og‘zaki ijodi namunalarini pedagogik fanlar mazmuniga integratsiyalashning samarali usullari ko‘rsatib berilgan. Maqolada bo‘lajak pedagoglarda milliy qadriyatlarga sodiqlik, kasbiy kompetensiya va tarbiyaviy mas’uliyatni shakllantirishda xalq pedagogikasining muhim omil ekanligi asoslangan.