(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasida belgilangan ta’lim huquqining mazmuni va uning zamonaviy pedagogik yondashuvlar bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi. Kompetensiyaga asoslangan ta’lim, shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv, inklyuziv ta’lim va innovatsion pedagogik texnologiyalar konstitutsiyaviy normalar bilan qanchalik uyg‘unlashgani yoritiladi. Mavzu ta’lim sifati va samaradorligini oshirishdagi konstitutsiyaning o‘rni va ahamiyatini ko‘rsatishga qaratilgan.