(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada geopolitik terminlarning ingliz va o‘zbek tillari orasidagi chog‘ishtirma tadqiqi olib boriladi. Geopolitik terminlar, ular orqali ifodalangan kontseptlar va ularning tilga xos farqlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda ingliz va o‘zbek tillaridagi geopolitik terminlarning semantik, pragmatik va madaniy jihatlari solishtiriladi. Xususan, geopolitik atamalarni o‘zgartirishda yuzaga keladigan qiyinchiliklar, tarjima jarayonida madaniyatlararo farqlarni hisobga olish zarurati, va inglizcha atamalarni o‘zbek tilida adekvat tarzda ifodalash masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda geopolitik atamlarning turli til va madaniyatlarda qanday o‘zgarishi va bu o‘zgarishlarning tarjimonlar uchun qanday muammolarni keltirib chiqarishi yoritiladi.