(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada badiiy matnlarda so‘z o‘yinlarini yuzaga keltiruvchi asosiy lingvistik hodisalar ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. So‘z o‘yinlari badiiy nutqning muhim ifodaviy vositasi sifatida ko‘rib chiqilib, ularning polisemiya, omonimiya, paronimiya, fonetik uyg‘unlik va semantik transformatsiyalar bilan bog‘liqligi ochib beriladi. Shuningdek, so‘z o‘yinlarining badiiy matndagi estetik, pragmatik va kommunikativ funksiyalari yoritiladi. Tadqiqot natijalari badiiy matn tili va lingvopoetik tahlil masalalarini o‘rganishda muhim ahamiyat kasb etadi.