(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada Teodor Drayzerning “Jenni Gerxardt” romani va uning rus hamda o‘zbekcha tarjima nuxsalarini yaratgan Mariya Lorie va Nora Gal hamda Erkin Nosirovlarning tarjimonlik mahorati tahlil etildi. Xususan, roman matnida uchraydigan qahramon “ichki monolog”lari tarjimasiga doir kuzatishlar asliyat-ruscha-o‘zbekcha variantlar bilan taqqoslanib xulosalar taqdim qilindi.