(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek adibalari hikoyalarida ayol obrazining badiiy-estetik talqini, uning ma’naviy-ruhiy olami hamda ijtimoiy mavqei tahlil qilinadi. Tadqiqotda ayol obrazi orqali milliy qadriyatlar, an’anaviy va zamonaviy tafakkur uyg‘unligi, shuningdek, adibalar ijodida ayolning ichki kechinmalari va psixologik holatlarini tasvirlash usullari ilmiy asosda yoritiladi. Natijada o‘zbek adibalari hikoyalarida ayol obrazi individual xarakterga ega, ko‘p qirrali va badiiy jihatdan mukammal obraz sifatida shakllangani xulosalanadi.