(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqolada Abdulla Oripov she’riyatida intertekstual aloqa ning badiiy va ma’naviy mexanizmlari tahlil qilinadi. Intertekstualizm nazariyasining tayanch yondashuvlari asosida shoir poetikasida “madaniy xotira”ning ishlash usullari, ya’ni klassik adabiyot, tarixiy shaxslar, diniy timsollar hamda mifologik obrazlarga ishoralar orqali ma’no qatlamlarining ko‘payishi yoritiladi. “Munojot” ohangidagi lirik tajriba, “O‘zbekiston” kabi fuqaroviy-patriotik matnlarda ustozlar va tarix timsollarining badiiy qayta kodlanishi, shuningdek Prometey singari universal mifologemalarning zamonaviy ma’no bilan “qayta o‘qilishi” intertekstning semantik kuchi sifatida ko‘rsatiladi.