(untitled) (SCIENCE TIME JOURNAL, 2026)
Ushbu maqola hozirgi kunda OTM da ta’limni tashkil etish va amalga oshirish sifatini oshirish hamda kasbiy darajada ta’lim berishning eng muhim maqsad va vazifasi jahon talablari darajasidagi raqobatbardosh bitiruvchilarni tayyorlash sanaladi. Bugungi kunda oliy pedagogik ta’lim oldiga yangi metodik kompetensiyalari rivojlanishiga ega bo‘lajak logopedlarni tayyorlash vazifasi qo‘yildi. Chunki ko‘p tarmoqli ixtisoslashtirilgan davlat maktabgacha ta’lim tashkilotida nutqida nuqsoni bo‘lgan tayarlov guruh tarbiyalanuvchilarni fonematik idroki rivojlanmaganligi oqibiatida kelib chiquvchi fiziologik xususiyatlarini hisobga olish, ular bilan korreksion ishlarni olib borish, nutqiy faoliyatni shakllantirish va rivojlantirish tajribasini, egallashlari lozim.